Uitslag BLAK 25 maart 2007 in Deurne

Zondag 25 maart werden in Deurne de Brabantse Lange Afstands Kampioenschappen gehouden. Van Neptunus '58 deed een recordaantal van 7 zwemmers mee.

Als eerste ging John Verhagen van start. Na 800 meter liet de 15-jarige zwemmer een pr van een seconde noteren. Na 1500 meter bleek hij maar liefst 53 seconden onder zijn oude toptijd en ook ruim binnen de limiet voor de Nederlandse Kampioenschappen te zitten. Dit bleek ruim voldoende voor de gouden medaille. Vervolgens startte Linda Schellekens op de 400 wissel. Ze verbeterde haar pr met iets meer dan een halve seconde, wat goed bleek voor een bronzen medaille bij de dames.

De jongste zwemmers zwommen de 400 vrij. Luke van Hamond finishte in een persoonlijk record van precies 12 seconde als 5e. Aniek Pennings zwom via een pr op de 200 meter naar een verbetering van haar oude pr (van pas 2 weken oud) met bijna 9 seconden. In de serie erna verscheen Bente van Bergen aan de start. Het verschil met de uiteindelijke Brabants Kampioene was zoals verwacht groot, maar de strijd om het zilver was tot op de laatste meter erg spannend. Deze strijd werd met 0.64 seconde verschil in het voordeel van Bente beslist. Ze zwom pr’s en clubrecords op zowel de 200 (tevens Brabantse limiet) en 400 meter.

Na de pauze stond de 400 wissel heren op het programma. Na een pr op de eerste 100 meter (vlinderslag), zwom Gijs Verhagen naar een verbetering van zijn pr met maar liefst 36 seconden, helaas iets meer dan een seconde boven de NJK-limiet. Wel bleek de tijd goed voor een bronzen medaille. De laatste zwemmer voor Neptunus '58 was Roel vd Kleij. De lange middag in het zwembad bleken niet bevorderlijk voor zijn afstand en hij werd uiteindelijk 4e.

Uitslag

Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'